Bespeak

Wat doet Bespeak?
Bespeakers zijn onderwijsspecialisten. Ze ontwikkelen innovatieve opleidingsproducten en verzorgen daarbij het gehele traject van advies, ontwerp en ontwikkeling tot implementatie en exploitatie. Of het nu gaat om online of offline lesmateriaal, trainingen of examens, zij gaan de uitdaging aan om met de klant te komen tot het best passende opleidingsproduct.

Ze willen altijd het naadje van de kous weten en beginnen dan ook nooit zomaar met ontwikkelen. Wat wil de klant? Wat wil hij hiermee bereiken? Dit maken ze samen met de klant concreet vóórdat we aan de slag gaan. 

Wat doet Syca voor Bespeak?
Voor Bespeak ontwikkelt Syca maatwerk applicaties, onder andere: leer management systemen, e-learning software, e-zines en een custom (L)CMS. Verder verzorgt Syca voor Bespeak de hosting. Hier volgt een toelichting op enkele van de hierboven genoemde online oplossingen.

(L)CMS
Voor Bespeak heeft Syca een custom CMS ontwikkeld welke Scorm modules kan genereren. Een Scorm is een verzameling van standaarden en specificaties. Een Scorm module is een standaard in e-learning en moet kunnen worden geladen in meerdere e-learning management systems (LMS) zoals bijvoorbeeld SABA, Moodle of EKP. Om de Scorms zo modulair mogelijk te maken worden deze opgebouwd uit aanpasbare custom ontwikkelde templates. De content van deze templates kan worden opgebouwd en aangepast naar wensen van de klant, waardoor een volledig modulaire e-learning ontstaat.

Als uitbreiding op het CMS is een LMS module ontwikkeld waarbij op een eenvoudige wijze content uit het CMS kan worden toegevoegd aan een leer omgeving en deze direct beschikbaar is. Deze module kan worden gebruikt als certificerings systeem wat bij een SCORM, vanwege de client side afhandeling, niet mogelijk is. De LMS module kan voorzien in alle rapportages en rechten die ook binnen één van de standaard LMS omgevingen beschikbaar zijn.

Hosting omgeving
Voor Bespeak is een eigen hosting omgeving ontworpen en opgebouwd waarbij voor klanten eigen SLA's afgesproken kunnen worden en welke door middel van een standaard rapportage in beeld gebracht kunnen worden. Deze hosting omgeving is volledig opgebouwd met open source software en enkele custom online tools om deze omgeving te kunnen managen. Hierdoor kan Bespeak ook klanten die geen eigen LMS hebben faciliteren in een e-learning traject zonder grote inverstering in infrastructuur.

Arcadis
ABN
Inverde
KLM
KPN
NS
PON
Qredits
SBA
Wolf Oil